2/29/2016

Helmikuun luetut

Tämä on ollut tosi huono lukukuukausi. Johtuen varmaan siitä, että aloitin niin myöhään.

Kirjoja 4. Sivuja 1435

Pia Pesonen - Maatuska (2015)

Sivuja 251

Tätä kirjaa mainostettiin joskus radiossa, minuun se ei uponnut. Kirja sijoittuu kahteen eri aikaan, jotka vuorottelevat kerronnassa. Toinen on nykyaikaa ja kertoo Irinan elämästä äitinsä kuoleman jälkeen ja toinen sijoittuu 1960-luvun loppun Pietariin ja kertoo, kuinka Irinan äiti rakastui suomalaiseen miehen ja loikkasi Suomeen.


Iida Sammalisto - Tähtimosaiikki (2015)

Sivuja 255

Kieleltään oikein kaunis teos. Perinteisen kliseinen alkuastelema - päähenkilö, jolle on määrätty kohtalo, mutta tämä ei halua noudattaa sitä - muuttuu loppuakohden aivan mielenkiintoiseksi ja hyväksi fantasiaksi. Kieli- ja mielikuvilla leikittely on taidokasta, lähes runomaista, mutta silti helppoa luettavaa kuitenkaan ilman turhia kikkailuja. Iida on ottanut käyttöön kauniita sanoja, jotka ovat kielessä vähentyneet, kuten riite.

Hanna Kauppinen - Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut (2016)  (+2U)

Sivuja 198

Tästä en jaksa enää enempää kirjoittaa. Jos et ole vielä lukenut edellistä postaustani, tee se nyt. Ihana ja kaunis kirja.


Virpi Hämeen-Anttila - Käärmeitten kesä (2015)

Sivuja 335

Varmaan kolmas dekkari, mitä olen koskaan lukenut (aiemmat Agatha Christieitä), eikä tämäkään saanut sydäntäni aukeamaan tälle kirjallisuudenlajille. Ihan perushyvä kirja, jossa olisi saanut olla vähän enemmän pippuria ja neilikkaa. Kirjassa oli valtava määrä henkilöitä (82, uusi hahmo neljän sivun välein), joten thank god lopussa oli henkilölista. Myös kadunnimet oli 1920-luvulta, mutta niistäkin oli onneksi lista lopussa. Myös kartat auttoivat paljon.

(U) = Uusinta

2 kommenttia: