3/21/2016

Hiihtoloma (ja siitä tähän päivään)

Joo olen ainoastaan kaksi viikkoa myöhässä, mutta mikäs siinä. Mun on pitäny kirjoittaa tämä jo aikoja sitten, mutta nyt vasta mua potkittiin tarpeeksi perseelle ja jaksan kirjoittaa. Tänään olen muutenkin ollut kipeä ja saamaton, joten pitää saada edes jotain tehtyä.

Sijaitsin siis koko hiihtolomani Helsingissä. Matkasin sinne päiväjunalla lauantaina, mutta en silti kuollut tylsyyteen, koska seurana oli whatsapp, Kudottujen kujien kaupunki (postaus tulee aikanaan) ja ruokaa. Juna lähti aamulla 6.40, koska halusin olla perillä niin aikaisin, että ehdin käydä akateemisesta ostamassa Rainbow Rowellin kirjan Carry on (postaus tulee aikanaan). Baz on ihana :3.

Sunnuntaina kävin asuntonäytössä, koska why not ja sen jälkeen talvipuutarhassa. Talvipuutarha on yks minun lempipaikoista Helsingissä, se olisi alkukesästä aivan ihana paikka kirjoittamiseen. Sitten vielä ennen sulkemisaikaa pikavisiitti Ateneumissa katsomassa Ajattelijaa ja huomaamassa sen yhdennäköisyys Aleksis Kiven -patsaan kanssa.

Maanantaina kävin hankkimassa ihan oman HelMet -kirjastokortin, ettei tarvi tulevaisuudessa raahata niin paljoa kirjoja mukana. Kävin myös tuhlaamassa rahojani kaikkeen epämääräiseen ja totesin, että Pasila on vielä masentavampi räntäsateessa, kuin muuten. En viihdy siellä aurinkoisena ja lämpimänä kesäpäivänäkään, niin nollakeli, loska ja räntäsade ei tehnyt oloani sen mukavammaksi. Harmaata.

Tiistai oli ehkä mukavin päivä koko lomalla. Kävin divarikierroksella ihanan Ellenin kanssa ja totesin Kruununhaan yläasteen ankeaksi paikaksi (oli pakko käydä katsomassa millainen koulu muuten nii hienolla alueella on). Ensimmäiseksi käytiin jossain pienehkössä divarissa, jonka nimeä en edes muista ja sieltä mukkan tarttui vuonna 1944 painettu Jokamiehen maailmanhistoria. Historiahan ei paljoa muutu, joten sisältökin on ihan kunnon tavaraa. Valintaan kuitenkin eniten vaikutti kirjan ulkonkö ja omistuskirjoitus. Jotenkin kuitenkin surullista, kuinka joku (tai sen jonkun lapsi) myy halvalla johonkin divariin tädiltään saamansa kirjan. Mutta nyt se ainakin pääsi hyvään kotiin :3. Seuraavaksi suuntasimme Sofiaan, joka oli oikein sympaattinen putiikki. Nautittiin kupit teetä ja ostettiin (yllättäen) kirjoja. Ostin Ivan Gontšarovin Oblomovin kahtena osana ja erikoispainoksina. ne tuli mukaan puhtaasti kauniiden kansien takia. Viimeisinpänä, muttei vähäisimpänä (vaan parhaana) tiemme vei Hagelstamiin. Heti aluksi oli tiedossa, ettei rahat riittäisi mihinkään, mutta minulle oli sanottu, että saattaisin pitää siitä, rakasti sitä. Hyllyt täynnä vanhoja kirjoja ja ilma tuoksui vanhoilta kirjoilta. Käytiin kaikki hyllyt läpi ja rakastuin eniten neljäosaiseen kokoelmateossarjaan Shakespearen näytelmiä. Ne oli saksaksi, vanhoja ja painettu fontilla, josta tuskin lainkaan saa selvää. Niidenkin kannet oli mitä kauneimmat kuvioineen ja kultauksineen (ei ehkä kultaus, mutta kullan värinen ja kiiltävä). Päätin, että jos ne siellä pysyy, minä vielä ostan ne. Hinta kaikilta neljältä vaivaiset 60€. Mutta en vain saa niitä mielestäni... Illalla kävin katsomassa Vampyyrien tanssi -musikaalin ja rakastuin täysin. E malta odottaa, milloin pääsen seuraavan kerran musikaaliin. Esityksessä lähes kaikki oli täydellistä, musiikki, valot, esiintyjät, esiintyjien äänet, tarina. Ainoana miinuksena se, että päähenkilö hahmona oli ärsyttvän tyhmä. Itse Kreivi olikin sentään komea ja äänensä valloittava ja täyteläinen. Odotin, että kapellimestari olisi ollut vanhahko mies, mutta onnekseni ja ilokseni se olikin nuori nainen. Kokonaisuudessaan mahtava päivä.

Keskiviikkona kävin kaverini kanssa mielenosoituksessa vastustamassa opintotukien leikkauksia, tutustuin yliopiston kirjastoon ja illalla kävin Kiasmassa. Pidän enemmän "klassisemmasta" taiteesta, kuin nykytaiteesta.

Torstaina kävin Espoon puolella hoitelemassa asioita ja palatessa Kampin suomalainen sai houkuteltua minut syövereihinsä ja pienen sähläyksen kautta mukanani poistui Colleen Houckin Reawakened, joka kyllä saattaa jäädä hyllyyn joksikin aikaa odottamaan kirjojen ylitarjonnan takia.

Perjantaina kävin taas talvipuutarhassa ja sen jälkeen designmuseossa. Mutta kuinkas sattuikaan. Vain talo ennen museota sattui olemaan niin kovin houkutteleva divari ja ostin Elaine Isaakin kirjan The Singer's crown.  Sen kohtalo mahtaa olla sama kuin Reawakenedin.

Lauantaina tapasin paria kaveria ja laumaa muita vähemmän tuntemiani henkilöitä ja se oli mukavaa. Oikein mukavaa. Illalla jatkoin yöjunaan ja matkasin takaisin kotiin.

Seuraavan viikon maanantaina havahduin siihen, että minulla olikin jäänyt muutama raha jäljelle ja suuntasin suomalaiseen ja ostin Carlos Ruiz Zafónin Tuulen varjon (postaus aikanaan). Sittemmin rahat ovat olleet loppu, mutta en malta odottaa seuraavan kirjan ostoa.

Nyt sain kirjoitettua tämän, niin voin olla hiljaa taas kolme viikkoa. Eiku... Yritän kirjoittaa taas vähän useammin.

3 kommenttia:

 1. Hehee oli kivaa :3 Ja ei se Kruna nyt niiin ankea oo mutta Hagelstam on kyl rakkaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Kruna on ankea. Eka mielikuva oli mielisairaala ;__;

   Poista
 2. Minäkin haluan Helsinkiin kirjakauppakierrokselle! Missä voi ilmoittautua? Ja haluaisinpa tosiaan nähdä tuon Vampyyrien tanssin, mutta en varmaan täältä pääse sitä koskaan katsomaan :/

  VastaaPoista